skip to Main Content

Taxiservice zonder chauffeur

Onlangs is in Pittsburgh het veelbesproken taxibedrijf Uber begonnen met het aanbieden van taxiritten in auto’s zonder bestuurder. De bedoeling is dat eind dit jaar honderd zelfrijdende auto’s moeten rondrijden. In hoeverre is dit veilig en wordt er aan de wensen van de klant voldaan? Draait een taxirit niet ook om een stuk serviceverlening? U leest er meer over in dit blog.

De proef op de som

Zakelijk vervoer NijmegenHoewel er volop wordt getest met de zelfrijdende taxi, zijn deze taxi’s nog niet helemaal autonoom. In eerste instantie komen er twee Uber-medewerkers in de taxi te zitten. Een ervan zit achter het stuur, om in te grijpen waar nodig, de ander analyseert het gedrag van de auto. Uber is al langer bezig met de zelfrijdende taxiservice. De taxiwereld werd door Uber al opgeschud door taxi-ritten zeer goedkoop aan te bieden. Tel daarbij in de toekomst ook nog de zelfrijdende taxi’s zonder chauffeur bij op en u kunt wel indenken wat dat met de prijs gaat doen. Echter vergeten we wellicht een belangrijk aspect: wat doet dat met de veiligheid van de passagiers? En vinden we het praatje onderweg met de taxichauffeur niet stiekem een prettige bijkomstigheid?

Verkeersveiligheid en service

Zeker nadat bleek dat er meerdere malen een zelfrijdende taxi door rood is gereden, werpt dat vragen op met betrekking tot de verkeersveiligheid. Hoewel de kosten misschien worden gedrukt met een taxi zonder chauffeur, is ook het stuk serviceverlening hiermee verdwenen. Denk aan een chauffeur die u even helpt met uw bagage. Die met u meedenkt en praat over uw taxirit. Een kaartje met u uitwisselt en u veilig weer thuis brengt. In Nederland is de zelfrijdende taxi nog een concept voor de toekomst. Tot die tijd verleent Taxi Nijmegen TCN u graag de service die u verdient. Veilig, voordelig en snel!

Kies voor kwaliteit, kies voor TCN!

Is de zelfrijdende taxi voor u ook een ver van uw bed show? En kiest u ook liever voor kwaliteit en service? Neem dan contact op met Taxi Centrale Nijmegen en reserveer snel en voordelig uw taxi door te bellen op: 024-3660044.

Zelfrijdende taxi of serviceverlening?

Back To Top
024-3660044