skip to Main Content
De beste taxi service Altijd vaste lage tarieven 24/7 Luchthavenvervoer Zakelijk vervoer

9.7 - 166 beoordelingen

Geen lokaal keurmerk voor Taxi Nijmegen

Geen lokaal keurmerk vanuit de Gemeente Nijmegen  voor Taxi Nijmegen.

 

De gemeente Nijmegen wil geen lokaal keurmerk, extra kwaliteitseisen stellen aan de lokale straattaximarkt. De gemeente Nijmegen ziet niets in lokale regulering, zoals bijvoorbeeld een plaatselijk keurmerk voor taxi’s in te stellen. Dinsdag had de gemeente hierover een gesprek met de twee belangenclubs Verenigde Taxibedrijven Regio Nijmegen (VTRN) en Vereniging KwaliteitsTaxi Nijmegen (VKTN).

Met het keurmerk wil de lokale taxibranche, taxi Nijmegen,  de taximarkt beschermen en de kwaliteit bewaken. Maar daar wil de gemeente dus niet aan meewerken.

Keurmerk

Volgens het keurmerk moeten chauffeurs een toets afleggen en mogen ze niet roken in de taxi en geen ritten weigeren. Taxi’s ouder dan 10 jaar moeten binnen 3 jaar worden vervangen. Ook zou in elke taxi een klachtenformulier komen en er zou een klachtencommissie in het leven worden geroepen.

 

De belangenclubs wilden dat de gemeente alleen houders van het keurmerk toe zou laten op de taxistandplaatsen bij het station en in het centrum. Maar Nijmegen wil niet meewerken, meldt de Gelderlander. Hierdoor is er volgens VTRN en VKTN voor taxibedrijven geen reden om te voldoen aan de eisen en is het keurmerk niet haalbaar.

Lees hier het uitgebreide bericht. 

Direct een taxi nodig? 024 – 366 00 44

Direct Taxi vervoer in Nijmegen & omgeving.
Taxi | Airport service | Groepsvervoer | Zakelijk vervoer.
Scherp geprijsd & service gericht.

Back To Top
Direct een taxi : 024-3660044