skip to Main Content
De beste taxi service Altijd vaste lage tarieven 24/7 Luchthavenvervoer Zakelijk vervoer

9.7 - 166 beoordelingen

Taxioorlog in Almere

Bedreiging en intimidatie

Waar het voorheen Schiphol was waar er onrust heerste onder taxichauffeurs en klanten, is het nu Almere waar een heuse taxioorlog dreigt uit te breken. Chauffeurs verklaren intimidatie, geweld en bedreiging te hebben meegemaakt in hun strijd om klanten binnen te halen. Waardoor ontstaan dit soort problemen in de taxibranche eigenlijk? En hoe voorkomt u dat u daar als klant de dupe van wordt? U leest er meer over in dit nieuwe blog.

Het Wilde Westen in Almere

De problemen tussen taxichauffeurs in Almere concentreren zich rondom het station Almere Centrum. Er worden al vergelijkingen getrokken met het Wilde Westen: regels volgens de Taxiwet worden aan de laars gelapt, klanten worden opgelicht door veel te hoge ritprijzen te moeten betalen en opzettelijk omrijden is aan de orde van de dag. Volgens de taxichauffeurs moet de klant bij de eerste taxi van de rij instappen. Doet hij of zij dat niet, dan volgen er problemen. Hoewel de Taxiwet voorschrijft dat klanten zelf mogen kiezen bij welke taxi ze instappen, lijken de taxichauffeurs in Almere wat dit betreft hun eigen regels te bepalen.

Oorzaken van de taxioorlog

Waardoor ontstaan dergelijke taxioorlogen nu eigenlijk? Volgens veel taxichauffeurs is de ellende met de nieuwe Taxiwet in 2000 begonnen. Dankzij een slechte handhaving van de regels en de lage eisen die momenteel aan nieuwe chauffeurs worden gesteld, wordt het belang van de klant niet meer in acht genomen.

Nieuwe taxidiensten als Uber bieden goedkope taxiritten aan en weten veel nieuwe chauffeurs aan te trekken. Echter krijgen de traditionele taxibedrijven het hierdoor moeilijk om genoeg geld te verdienen en beginnen zich in vreemde bochten te wringen om het hoofd boven water te houden.

Uw betrouwbare taxiservice in Nijmegen

Taxioorlog in Almere; kies voor taxi centrale Nijmegen

Gelukkig zijn de taferelen zoals die in Almere, in Nijmegen nog ver te zoeken. Wilt u een taxi bellen waarvan u zeker weet dat u te maken heeft met een betrouwbaar bedrijf? Dan bent u bij Taxi Centrale Nijmegen aan het juiste adres. U weet bij ons altijd waar u aan toe bent, u betaalt nooit teveel voor uw taxirit en u wordt klantvriendelijk en servicegericht behandeld. Taxi Centrale Nijmegen is bereikbaar op telefoonnummer: 024-3660044.

Back To Top
Direct een taxi : 024-3660044