skip to Main Content
De beste taxi service Altijd vaste lage tarieven 24/7 Luchthavenvervoer Zakelijk vervoer

9.7 - 166 beoordelingen

De taxibranche trekt weer aan!

De Taxibranche Trekt Weer Aan!

Zwaar weer in de taxibranche voorbij?

Afgelopen jaren zijn zwaar geweest voor de Nederlandse taxibranche. De tarieven staan onder druk, de verplichte boordcomputer had nogal wat voeten in aarde en taxi concern Uber probeert consumenten te verleiden om zelf taxi te gaan rijden. Wat zijn de perspectieven in deze branche?

Sombere perspectieven of juist sturen op kwaliteit

Veel ondernemers in de taxibranche zien het somber in. De prijzen voor het contractvervoer (waar ook aanbestedingsprocedures voor doelgroepenvervoer onder vallen) zijn dusdanig laag, dat er haast geen chauffeurs van betaald kunnen worden. Ook de bezuinigingen van gemeenten wat betreft extra zorgtaken geven de taxibranche een extra klap. Veel taxibedrijven hebben dan ook al moeten slinken, werken enkel nog met afroepchauffeurs of zijn zelfs over de kop gegaan.

Uber blijft een (geen) probleem

Ook taxibedrijf Uber blijkt nog steeds een dreiging te zijn voor de taxiwereld in Nederland zoals we die kennen. De geruchten gaan rond dat Uber de zogenaamde illegale snorders naar hippe chauffeurs probeert te transformeren. Echter weten veel mensen die voor het Amerikaanse Uber werken niet goed wat ze doen. Ze verdienen te weinig, dragen veel geld af en lopen het risico op een boete omdat ze zonder de verplichte taxivergunning rijden. Hoewel Uber niet direct een dreiging is voor de legale taxichauffeurs, is de kans op verminderde kwaliteit in taxiservice voor de klant wel reëel aanwezig.

Taxi ondernemer: grijp uw kans!

Waar ligt dan nog het perspectief? Op welke manier kan de taxibranche weer opkrabbelen uit dit dal? Het antwoord is de vergrijzing. De vraag naar deze vorm van vervoer zal langzaamaan weer toenemen. Mensen hebben ook nog steeds de behoefte zo lang mogelijk mobiel te blijven. Denk aan zakelijk vervoer, luchthavenvervoer en privé taxivervoer. Hierin ligt voor de taxibranche de uitdaging. Service & kwaliteit blijven een belangrijke factor.

Taxi TCN staat voor u klaar

Zwaar weer of niet, Taxi TCN staat in de regio Nijmegen en omstreken altijd voor u klaar om u op betrouwbare, veilige en klantvriendelijke wijze van A naar B te brengen. Reserveer uw taxi via: 024-3660044. Of neem contact op voor de mogelijkheden voor uw taxivervoer.

de taxibranche trekt weer aan

Back To Top
Direct een taxi : 024-3660044