skip to Main Content
De beste taxi service Altijd vaste lage tarieven 24/7 Luchthavenvervoer Zakelijk vervoer

9.7 - 166 beoordelingen

Zelfrijdende taxi in Nijmegen

Zelfrijdende Taxi In Nijmegen

Zelfrijdende taxi in Nijmegen: voorlopig maar even niet.

Ontwikkelingen in de taxiwereld

Ziet u het al voor u? U stapt een taxi binnen die er haast uitziet als een gezellige huiskamer. Een auto waar chauffeur, stuur en versnellingspook ontbreken, maar waarin een robot het werk doet: een zelfrijdende taxi in Nijmegen. Hoewel dit voor veel trendwatchers een veelbelovend toekomstscenario is, blijkt de meerderheid van het publiek nogal sceptisch te zijn. Sterker nog: de taxibranche met taxichauffeurs (van vlees en bloed) gaat een stralende toekomst tegemoet.

Flexibiliteit in het Nijmeegse verkeer

U kent het verkeer in Nijmegen vast wel: op drukke verkeerspunten, zoals bijvoorbeeld het Keizer Karel Plein, rijdt het verkeer kris kras door elkaar heen. Men vergeet soms richting aan te geven, mensen nemen soms voorrang terwijl ze dat niet hebben en fietsers steken hun hand niet uit. Flexibiliteit als automobilist in het Nijmeegse verkeer is dus wel gewenst. En dat is precies de reden waarom een zelfrijdende auto het voorlopig nog niet gaat redden in de stad. De huidige technologie is nog niet in staat in te spelen op zeer onverwachte verkeerssituaties, met alle gevolgen van dien.

Doelgroepenvervoer

Daarnaast is een groot deel van het taxivervoer toebedeelt aan het doelgroepenvervoer. De taxichauffeur is in dit geval meer dan alleen bestuurder van de taxi. De chauffeur helpt mensen met instappen, zorgt ervoor dat mensen hun gordel goed vast hebben zitten en zorgt voor een veilig vervoer van A naar B. Deze chauffeurs hebben er naast hun chauffeurs taak ook een zorgtaak bij. Deze zorgtaak blijft en zeker bij het doelgroepenvervoer is een zelfrijdende taxi niet wenselijk.

Taxi heeft voorsprong op openbaar vervoer

Zelfrijdende taxi’s gaan uit van een aanbodgerichte aanpak. Echter kunnen taxichauffeurs ook vraaggestuurd te werk gaan. De reiziger van nu (en al helemaal van in de toekomst) wil zelf kunnen kiezen waar, wanneer en op welk moment hij of zij gaat reizen. Taxichauffeurs kunnen slim inspelen op deze vraag en hebben daarmee tevens een voorsprong op het openbaar vervoer. Immers, taxi’s kunnen vaak op plekken komen waar een bus, of trein dat niet kan.

Kies ook voor een echt Nijmeegs taxibedrijf!

Kortom: zolang de zelfrijdende taxi’s niet in kunnen spelen op de wispelturigheid van het Nijmeegse verkeer en taxichauffeurs daarnaast ook nog een zorgtaak hebben en op plekken kunnen komen waar het openbaar vervoer dat nalaat, zullen we in Nijmegen nog gewoon een beroep kunnen doen op de Nijmeegse taxichauffeurs. Op zoek naar een écht Nijmeegs taxibedrijf? Taxi TCN Nijmegen staat voor u klaar!

Back To Top
Direct een taxi : 024-3660044