skip to Main Content
De beste taxi service Altijd vaste lage tarieven 24/7 Luchthavenvervoer Zakelijk vervoer

9.7 - 166 beoordelingen

Een taxi nemen in het buitenland

Een Taxi Nemen In Het Buitenland

Kiest u voor een taxi op reis?

Wanneer u in Nederland een taxi nodig heeft, kiest u natuurlijk voor Taxibedrijf TCN. Maar hoe zit het eigenlijk als u de beslissing neemt om de koude winterdagen in Nederland te ontvluchten en naar het buitenland op vakantie gaat? Stapt u daar ook net zo gemakkelijk in een taxi als dat u dat doet bij TCN, of komt daar toch wat meer bij kijken? Wij geven u een aantal tips voor het nemen van een taxi in het buitenland.

Ken de lokale gebruiken

In veel plaatsen is het gebruikelijk om een taxi op straat aan te houden. Maar er zijn ook plaatsen waar dit niet toegestaan is. Dan moet u op zoek naar een taxistandplaats. Wij raden u aan om dit van tevoren alvast uit te zoeken. U kunt het natuurlijk ook meteen bij een informatiedesk in het vliegveld navragen. Ook bij uw verblijfplaats kennen ze de lokale gebruiken van de taxi in het buitenland ongetwijfeld.

Spreek de ritprijs vooraf af

Stapt u in het buitenland in een taxi die bij bijvoorbeeld een populaire bezienswaardigheid stond te wachten? Let er dan altijd op of de taxi voorzien is van een meter. Kijk ook of deze aan staat. Sommige taxichauffeurs in het buitenland proberen een ‘voordelige deal’ met u te sluiten. Ga hier niet op in, maar kies gewoon voor een chauffeur met een vaste kilometerprijs. Spreek deze prijs voor de rit ook goed af. Zorg er ook altijd voor dat je kleingeld bij je hebt. In een taxi in het buitenland kan vaak wel gewisseld worden, maar briefgeld wordt al snel omgewisseld voor een klein bedrag. Vervolgens wordt er gewoon beweerd dat het juiste bedrag teruggegeven is.

Durf te vragen

In de meeste landen rijden er veel taxibedrijven rond. De keuze is dus reuze, zo te spreken. Vraag daarom eens rond welk taxibedrijf het meest betrouwbaar is. Zit u in een goed hotel of hostel, dan zullen zij u ongetwijfeld een betrouwbare taxi aan kunnen wijzen. Het is in de meeste gevallen zelfs nog het slimst om door de receptionist(e) een taxi te laten bellen.

Ken de route

Natuurlijk hoeft u niet de volledige route naar uw bestemming uit uw hoofd te kennen, maar wij raden u wel aan om in ieder geval een idee te hebben waar u moet zijn en hoe lang het duurt om daar te komen. Zo weet u wanneer uw chauffeur een onnodig lange route kiest. Laat u ook niet overhalen om een andere route te nemen. Wanneer u de naam geeft van uw hotel, zullen sommige onbetrouwbare taxichauffeurs u proberen te overtuigen dat dit niet meer bestaat, en u een ander hotel aanraden. Trap hier niet in! Zij hebben waarschijnlijk een deal gesloten met het andere hotel. Geef liever alleen het adres, of nog beter, een bezienswaardigheid in de buurt en loop de rest van de route naar uw verblijfsplek.

Let gewoon goed op

De voornaamste tip die wij u kunnen geven is om gewoon goed op te letten, bijvoorbeeld op uitzonderlijk gedrag. Zo voorkomt u dat uw vakantie verpest wordt door een slechte taxirit. Wilt u verzekerd zijn van een comfortabele taxirit van en naar het vliegveld hier in Nederland? Dan schakelt u natuurlijk onze hulp in! En met onze tips neemt u bovendien een betrouwbare taxi in het buitenland.

Back To Top
Direct een taxi : 024-3660044