De taxibranche trekt weer aan!

Zwaar weer in de taxibranche voorbij?

Afgelopen jaren zijn zwaar geweest voor de Nederlandse taxibranche. De tarieven staan onder druk, de verplichte boordcomputer had nogal wat voeten in aarde en taxi concern Uber probeert consumenten te verleiden om zelf taxi te gaan rijden. Wat zijn de perspectieven in deze branche?

Sombere perspectieven of juist sturen op kwaliteit

Veel ondernemers in de taxibranche zien het somber in. De prijzen voor het contractvervoer (waar ook aanbestedingsprocedures voor doelgroepenvervoer onder vallen) zijn dusdanig laag, dat er haast geen chauffeurs van betaald kunnen worden. Ook de bezuinigingen van gemeenten wat betreft extra zorgtaken geven de taxibranche een extra klap. Veel taxibedrijven hebben dan ook al moeten slinken, werken enkel nog met afroepchauffeurs of zijn zelfs over de kop gegaan.

Uber blijft een (geen) probleem

Ook taxibedrijf Uber blijkt nog steeds een dreiging te zijn voor de taxiwereld in Nederland zoals we die kennen. De geruchten gaan rond dat Uber de zogenaamde illegale snorders naar hippe chauffeurs probeert te transformeren. Echter weten veel mensen die voor het Amerikaanse Uber werken niet goed wat ze doen. Ze verdienen te weinig, dragen veel geld af en lopen het risico op een boete omdat ze zonder de verplichte taxivergunning rijden. Hoewel Uber niet direct een dreiging is voor de legale taxichauffeurs, is de kans op verminderde kwaliteit in taxiservice voor de klant wel reëel aanwezig.

Taxi ondernemer: grijp uw kans!

Waar ligt dan nog het perspectief? Op welke manier kan de taxibranche weer opkrabbelen uit dit dal? Het antwoord is de vergrijzing. De vraag naar deze vorm van vervoer zal langzaamaan weer toenemen. Mensen hebben ook nog steeds de behoefte zo lang mogelijk mobiel te blijven. Denk aan zakelijk vervoer, luchthavenvervoer en privé taxivervoer. Hierin ligt voor de taxibranche de uitdaging. Service & kwaliteit blijven een belangrijke factor.

Taxi TCN staat voor u klaar

Zwaar weer of niet, Taxi TCN staat in de regio Nijmegen en omstreken altijd voor u klaar om u op betrouwbare, veilige en klantvriendelijke wijze van A naar B te brengen. Reserveer uw taxi via: 024-3660044. Of neem contact op voor de mogelijkheden voor uw taxivervoer.

Geplaatst in Taxi nieuws Nijmegen

Kasteelfeesten Taxi TCN

Vier feest in Wijchen met de Kasteelfeesten!

Van 24 tot en met 27 mei is het vier dagen feest in Wijchen: de jaarlijkse Kasteelfeesten staan weer voor de deur! In de Wijchense kasteeltuin kan men vier dagen lang van de leukste artiesten, de beste muziek en een hoop gezelligheid genieten. Wilt u dit jaar ook mee feesten met de Kasteelfeesten in Wijchen? Regel dan snel en eenvoudig uw taxivervoer van en naar de Kasteelfeesten, bij Taxi TCN.

Een gezellige avond Kasteelfeesten

Wanneer u gaat feesten, is het natuurlijk altijd de vraag hoe het vervoer voor de terugweg geregeld wordt. Immers, bij een feestje hoort een drankje. Dat zal bij de Kasteelfeesten niet anders zijn. Regel voordelig uw taxivervoer bij Taxi TCN. Dan weet u zeker dat u goedkoop en veilig thuis wordt gebracht na een avond gezelligheid. Zeker weten dat u op tijd wordt opgehaald in Wijchen en niet op een taxi hoeft te wachten? Reserveer uw taxivervoer dan van te voren.

Kasteelfeesten Taxi TCN

Reserveer nu uw taxi

Taxi TCN is al jaren een begrip in de omgeving van Nijmegen. Ook tijdens de Kasteelfeesten in Wijchen staan wij weer voor u klaar met snel en voordelig taxivervoer.
Heeft u vragen over tarieven of wilt u direct uw taxivervoer regelen?
Bel Taxi TCN dan op: 024-3660044.

Geplaatst in Taxi nieuws Nijmegen

Ontspannen op vakantie of zakenreis

Waar gaat de reis naartoe?

Weet u al naar welke bestemming uw vakantie dit jaar gaat? En wilt u dit jaar eens geen vakantiestress ervaren? Dan is het heel verstandig om voor luchthavenvervoer te kiezen. Dit biedt comfort en rust. Heeft u bepaalde wensen ten aanzien van uw luchthaventaxi? Uw taxichauffeur biedt u graag een helpende hand. Op deze pagina leest u alvast wat meer over wat Taxi TCN u op het gebied van luchthavenvervoer kan bieden. Maak uw wensen kenbaar en reserveer tijdig uw taxi naar de luchthaven van uw keuze!

Ontspannen op vakantie of zakenreis

Een prettig begin van uw reis!

De speciale luchthaventaxi houdt rekening met uw wensen. Wij zijn stipt op tijd om u op te halen en onze taxichauffeur houdt de vluchttijden voor u in de gaten. Daarnaast bieden wij altijd een helpende hand met uw bagage, zodat u op een ontspannen manier plaats kunt nemen in onze comfortabele wagen. Een prettig begin van uw reis! Was u van plan om zelf met de auto naar de luchthaven te rijden? U betaalt in dat geval vaak dure parkeergelden. Geld dat u beter voor een ontspannen taxiritje naar de luchthaven kunt bewaren. Waar u nog geld van overhoudt ook!

Voorkom stress!

Hoewel vakantie over het algemeen voor ontspanning zorgt, is de aanloop er naartoe voor veel mensen een stressvolle periode. Koffers en tassen inpakken, de laatste aankopen doen. Op de dag van vertrek heeft u ineens te maken met vertragingen in het openbaar vervoer, waardoor u uw vlucht dreigt te missen. Wat een leuke vakantie vol voorpret moest worden, dreigt nu een dag vol stress te worden.

Waarom kiest u er niet voor dit juist te voorkomen? Het luchthavenvervoer van Taxi TCN neemt u uw koffers en stress letterlijk uit handen!

Ook voor uw zakelijk luchthavenvervoer

Gaat u op zakenreis naar het buitenland en wilt u onderweg naar de luchthaven in alle ontspanning nog even wat e-mailtjes wegwerken? U voorbereiden op een belangrijke meeting? Ook voor zakelijk luchthavenvervoer bent u bij Taxi TCN aan het juiste adres.

Reserveer nu voordelig uw luchthavenvervoer

Ontspannen op vakantie en zakenreis

Kortom: voor een ontspannen begin van uw vakantie of zakenreis, boekt u tijdig uw luchthavenvervoer bij Taxi TCN.

Wij hebben scherpe actieprijzen, vraag ons gerust eens naar de mogelijkheden en bel 024-3660044!

Geplaatst in Taxi nieuws Nijmegen

Taxioorlog in Almere

Bedreiging en intimidatie

Waar het voorheen Schiphol was waar er onrust heerste onder taxichauffeurs en klanten, is het nu Almere waar een heuse taxioorlog dreigt uit te breken. Chauffeurs verklaren intimidatie, geweld en bedreiging te hebben meegemaakt in hun strijd om klanten binnen te halen. Waardoor ontstaan dit soort problemen in de taxibranche eigenlijk? En hoe voorkomt u dat u daar als klant de dupe van wordt? U leest er meer over in dit nieuwe blog.

Het Wilde Westen in Almere

De problemen tussen taxichauffeurs in Almere concentreren zich rondom het station Almere Centrum. Er worden al vergelijkingen getrokken met het Wilde Westen: regels volgens de Taxiwet worden aan de laars gelapt, klanten worden opgelicht door veel te hoge ritprijzen te moeten betalen en opzettelijk omrijden is aan de orde van de dag. Volgens de taxichauffeurs moet de klant bij de eerste taxi van de rij instappen. Doet hij of zij dat niet, dan volgen er problemen. Hoewel de Taxiwet voorschrijft dat klanten zelf mogen kiezen bij welke taxi ze instappen, lijken de taxichauffeurs in Almere wat dit betreft hun eigen regels te bepalen.

Oorzaken van de taxioorlog

Waardoor ontstaan dergelijke taxioorlogen nu eigenlijk? Volgens veel taxichauffeurs is de ellende met de nieuwe Taxiwet in 2000 begonnen. Dankzij een slechte handhaving van de regels en de lage eisen die momenteel aan nieuwe chauffeurs worden gesteld, wordt het belang van de klant niet meer in acht genomen.

Nieuwe taxidiensten als Uber bieden goedkope taxiritten aan en weten veel nieuwe chauffeurs aan te trekken. Echter krijgen de traditionele taxibedrijven het hierdoor moeilijk om genoeg geld te verdienen en beginnen zich in vreemde bochten te wringen om het hoofd boven water te houden.

Uw betrouwbare taxiservice in Nijmegen

Taxioorlog in Almere; kies voor taxi centrale Nijmegen

Gelukkig zijn de taferelen zoals die in Almere, in Nijmegen nog ver te zoeken. Wilt u een taxi bellen waarvan u zeker weet dat u te maken heeft met een betrouwbaar bedrijf? Dan bent u bij Taxi Centrale Nijmegen aan het juiste adres. U weet bij ons altijd waar u aan toe bent, u betaalt nooit teveel voor uw taxirit en u wordt klantvriendelijk en servicegericht behandeld. Taxi Centrale Nijmegen is bereikbaar op telefoonnummer: 024-3660044.

Geplaatst in Taxi nieuws Nijmegen

Zelfrijdende taxi of serviceverlening?

Taxiservice zonder chauffeur

Onlangs is in Pittsburgh het veelbesproken taxibedrijf Uber begonnen met het aanbieden van taxiritten in auto’s zonder bestuurder. De bedoeling is dat eind dit jaar honderd zelfrijdende auto’s moeten rondrijden. In hoeverre is dit veilig en wordt er aan de wensen van de klant voldaan? Draait een taxirit niet ook om een stuk serviceverlening? U leest er meer over in dit blog.

 

De proef op de som

Zakelijk vervoer NijmegenHoewel er volop wordt getest met de zelfrijdende taxi, zijn deze taxi’s nog niet helemaal autonoom. In eerste instantie komen er twee Uber-medewerkers in de taxi te zitten. Een ervan zit achter het stuur, om in te grijpen waar nodig, de ander analyseert het gedrag van de auto. Uber is al langer bezig met de zelfrijdende taxiservice. De taxiwereld werd door Uber al opgeschud door taxi-ritten zeer goedkoop aan te bieden. Tel daarbij in de toekomst ook nog de zelfrijdende taxi’s zonder chauffeur bij op en u kunt wel indenken wat dat met de prijs gaat doen. Echter vergeten we wellicht een belangrijk aspect: wat doet dat met de veiligheid van de passagiers? En vinden we het praatje onderweg met de taxichauffeur niet stiekem een prettige bijkomstigheid?

Verkeersveiligheid en service

Zeker nadat bleek dat er meerdere malen een zelfrijdende taxi door rood is gereden, werpt dat vragen op met betrekking tot de verkeersveiligheid. Hoewel de kosten misschien worden gedrukt met een taxi zonder chauffeur, is ook het stuk serviceverlening hiermee verdwenen. Denk aan een chauffeur die u even helpt met uw bagage. Die met u meedenkt en praat over uw taxirit. Een kaartje met u uitwisselt en u veilig weer thuis brengt. In Nederland is de zelfrijdende taxi nog een concept voor de toekomst. Tot die tijd verleent Taxi Centrale Nijmegen u graag de service die u verdient. Veilig, voordelig en snel!

Kies voor kwaliteit, kies voor TCN!

Is de zelfrijdende taxi voor u ook een ver van uw bed show? En kiest u ook liever voor kwaliteit en service? Neem dan contact op met Taxi Centrale Nijmegen en reserveer snel en voordelig uw taxi door te bellen op: 024-3660044.

Geplaatst in Taxi nieuws Nijmegen

Taxi vervoer vliegveld

Taxi vervoer vliegveld
Wegens succes verlengd!

Bij Taxi Centrale Nijmegen bent u aan het juiste adres voor taxi vervoer naar het vliegveld. Onze speciale aanbieding op luchthavenvervoer hebben wij wegens succes voor u verlengd. Lees meer ›

Geplaatst in Taxi nieuws Nijmegen

TX-Keur

Stichting TX-Keurmerk voor reizigers

Veilig onderweg

Vandaag was de jaarlijkse controle van het TX-Keurmerk voor Taxi Centrale Nijmegen. Een speciale inspecteur, ofwel ambassadeur van de stichting TX-Keur, heeft een inspectie gedaan die zeer hoge eisen stelt. En wederom is Taxi Centrale Nijmegen met vlag en wimpel goed gekeurd. Lees meer ›

Geplaatst in Taxi nieuws Nijmegen

Pinnen in de taxi

betalen met Pinnen bij Taxi Centrale Nijmegen

Waarom pinnen bij uw taxivervoer

Pinnen in de taxi was jaren geleden nog niet gebruikelijk. Het contant betalen, de grote zware portemonnee vol met klein geld en het eindeloos wisselen. Een tijdrovende manier van betalen.

Sinds enkele jaren wordt het steeds gebruikelijker om te betalen met ‘plastic’, pin & credit card. Lees verder waarom dit steeds meer gebeurd. Lees meer ›

Geplaatst in Taxi nieuws Nijmegen

Vervoer naar de luchthaven

De taxibranche trekt weer aan!
Vakantieplannen? Vervoer naar de luchthaven nodig?

Een ontspannen vakantie begint onderweg naar de luchthaven – Luchthavenvervoer Taxi Nijmegen. Lees meer ›

Geplaatst in Taxi nieuws Nijmegen

Geen lokaal keurmerk voor Taxi Nijmegen

Geen lokaal keurmerk vanuit de Gemeente Nijmegen  voor Taxi Nijmegen.
Keurmerk Taxi TCN Nijmegen

Keurmerk Taxi Centrale Nijmegen

 

De gemeente Nijmegen wil geen lokaal keurmerk, extra kwaliteitseisen stellen aan de lokale straattaximarkt. De gemeente Nijmegen ziet niets in lokale regulering, zoals bijvoorbeeld een plaatselijk keurmerk voor taxi’s in te stellen. Lees meer ›

Geplaatst in Taxi nieuws Nijmegen

Boordcomputer bij Taxi TCN Nijmegen

Boordcomputer in alle taxi’s van Taxi Centrale Nijmegen.

Vanaf dit jaar, 1 juli 2014, moet elke straattaxi een boordcomputer voor taxi’s hebben. Deze registreert elke taxirit.

Voordelen van een boordcomputer voor klanten (zowel zakelijk als privé) van Taxi Centrale Nijmegen.

Boordcomputer Taxi Centrale Nijmegen

Boordcomputer Taxi Centrale Nijmegen

De boordcomputer maakt het taxivervoer nog betrouwbaarder. De zorgt er voor dat de GPS coördinaten van de taxirit op de ritbon  komen te staan. Dit helpt de klant om na de taxi rit achteraf nog beter te controleren of hij goed is vervoerd. Lees meer ›

Geplaatst in Taxi nieuws Nijmegen
TAXI BESTELLEN

Taxi TCN direct reserveren

MEER INFORMATIE

Hoe wilt u betalen?
Heeft u liever geen cash op zak, en betaalt u om die reden liever met PIN of creditcard? Dat kan! Laat het bij uw reservering aan ons weten.

Betaalmethodes
Heeft u vragen?
Bel naar 024 - 366 00 44 of mail: info@taxitcn.nl.