skip to Main Content
De beste taxi service Altijd vaste lage tarieven 24/7 Luchthavenvervoer Zakelijk vervoer

9.7 - 166 beoordelingen

Waar moet u op letten als u een taxi neemt?

Waar Moet U Op Letten Als U Een Taxi Neemt?

Bij Taxi TCN Nijmegen zit u zeker goed

Er rijden in Nederland veel taxi’s. En niet iedereen is tevreden over de kwaliteit van de service die men toch eigenlijk mag verwachten van een taxi of taxibedrijf. Dit heeft onder andere te maken met de vele illegale taxi’s die in Nederland rijden, met name in de grote steden. Dat brengt risico’s met zich mee. Illegale taxichauffeurs zijn vaak niet goed verzekerd en kunnen hoge tarieven rekenen. Ook hebben ze waarschijnlijk geen chauffeurspas. Hun identiteit is daardoor niet te controleren. Als u een taxi wilt nemen, is het belangrijk om te weten of de taxi betrouwbaar is. Waar moet u op letten als u een taxi neemt? We leggen het hieronder uit. Weet u al genoeg? Dan kunt u hier direct een taxi reserveren in Nijmegen.

Hoe herkent u een legale, betrouwbare taxi?

Let op bij wie u instapt

Een legale taxichauffeur kan u op verzoek zijn of haar chauffeurspas tonen. Als u niet tevreden ben over een taxirit, kunt u aan de hand van de chauffeurspas zien bij wie u bent ingestapt en over wie u eventueel een klacht kunt indienen bij het taxibedrijf.

Belangrijk: de ritbon

Na uw rit in de taxi, moet de taxichauffeur een ritbon voor u kunnen printen. Dat hoeft hij/zij niet standaard te doen, maar wel als u erom vraagt. De ritbon bevat gegevens over de gereden tijd en afstand, maar ook van de chauffeur. Ook staat er hoe en waar u een klacht over de rit kunt indienen.

De opstaptaxi

Er rijden diverse soorten taxi’s. De meest bekende is de opstaptaxi. Deze taxi’s vindt u langs de weg bij opstapplaatsen, zoals vliegvelden, station of evenementen. Ze staan meestal in een rij geparkeerd. U hoeft niet de voorste taxi in de rij te nemen. U mag er zelf een uitzoeken.

De besteltaxi

De bestel taxi noemen we ook wel beltaxi. De taxi komt op uw verzoek naar u toe om u naar de gewenste plaats van bestemming te vervoeren. Met deze taxi’s spreekt u meestal vooraf een tarief af.

De contracttaxi

De contract taxi’s doen speciaal vervoer. Zij vervoeren onder andere ouderen en mindervaliden. Ook verzorgen zij het vervoer voor de zakenwereld.

Meters in de taxi

Voor een opstap taxi’s geldt dat er een taxameter in aanwezig moet zijn. Op deze meter ziet u de ritprijs. Naarmate u langer rijdt, loopt de prijs op. Bel taxi’s zijn niet verplicht om zo’n meter in hun taxi te hebben.

Voorkom dat u teveel betaalt

De tarieven van de taxi moet van buitenaf zichtbaar zijn. Houd voor een rit met de opstaptaxi altijd het tarief op de taxameter aan. Dat tarief is opgebouwd uit een startbedrag, een bedrag per kilometer en een bedrag per minuut. Klik hier voor de tarieven van Taxi TCN Nijmegen.

Back To Top
Direct een taxi : 024-3660044